El refetor
El refetor és
una sala rectangular de 33.5 metres de
llargada i 8.25 d'amplada coberta amb volta de canó lleugerament apuntada i amb
una simple decoració a base de capitells. Les taules, les cadires, les llums,
les finestres van ser introduïts amb les reformes
posteriors al 1946 i al 1988.
Originàriament va ser construït a finals del segle XII i la funció del refetor és la de menjador per als monjos, motiu pel qual just davant d’aquesta sala hi trobem una font d’aigua on els monjos es renten les mans abans de cada àpat.
Originàriament va ser construït a finals del segle XII i la funció del refetor és la de menjador per als monjos, motiu pel qual just davant d’aquesta sala hi trobem una font d’aigua on els monjos es renten les mans abans de cada àpat.
Refetor
Estil de vida i alimentació
El treball de la terra és molt important, tot i que la
dimensió de la propietat que tingueren ha quedat molt reduïda. Tot i això
posseeixen algunes vinyes molt ben cultivades amb l’objectiu de vendre el raïm
a les cooperatives, no pas per a fer vi. També posseeixen alguns camps de
patates i altres verdures i hortalisses per a l’ús dels propis monjos. També
tenen més de 300 presseguers i altres arbres fruiters així com un hort on
planten llegums. Antigament també hi havia granges amb animals domèstics dels
quals obtenien llet i aliment però aquestes granges han desaparegut en
l’actualitat. L’alimentació dels monjos és majoritàriament vegetariana però no
és exclusiva, és a dir, bescanvien aliments amb les cooperatives de l’entorn
per obtenir aquells aliments que necessiten i que ells no poden produir.
Vinyes del monestir de Poblet
Hort del Moestir de Poblet
El Monestir de Poblet i els seus camps de conreu
No hay comentarios:
Publicar un comentario