jueves, 13 de junio de 2013

Premi 4

El refetor

El refetor  és una sala  rectangular de 33.5 metres de llargada i 8.25 d'amplada coberta amb volta de canó lleugerament apuntada i amb una simple decoració a base de capitells. Les taules, les cadires, les llums, les finestres van ser introduïts amb les reformes posteriors al 1946 i al 1988. 
Originàriament va ser construït a finals del segle XII i la funció del refetor és la de menjador per als monjos, motiu pel qual just davant d’aquesta sala hi trobem una font d’aigua on els monjos es renten les mans abans de cada àpat.


Refetor




Estil de vida i alimentació

El treball de la terra és molt important, tot i que la dimensió de la propietat que tingueren ha quedat molt reduïda. Tot i això posseeixen algunes vinyes molt ben cultivades amb l’objectiu de vendre el raïm a les cooperatives, no pas per a fer vi. També posseeixen alguns camps de patates i altres verdures i hortalisses per a l’ús dels propis monjos. També tenen més de 300 presseguers i altres arbres fruiters així com un hort on planten llegums. Antigament també hi havia granges amb animals domèstics dels quals obtenien llet i aliment però aquestes granges han desaparegut en l’actualitat. L’alimentació dels monjos és majoritàriament vegetariana però no és exclusiva, és a dir, bescanvien aliments amb les cooperatives de l’entorn per obtenir aquells aliments que necessiten i que ells no poden produir.



Vinyes del monestir de Poblet 


Hort del Moestir de Poblet




 El Monestir de Poblet i els seus camps de conreu

No hay comentarios:

Publicar un comentario